top of page

Cupping

Cupping werd aanbevolen door Hippocrates, de man die velen beschouwen als  “de vader van de moderne geneeskunde”, in zijn gids voor klinische behandeling.

Het is een massagetechniek die gebruikt wordt om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor lichaam eenvoudiger om afvalstoffen te verwijderen.

Een cup wordt op de huid geplaatst. De druk in de cups wordt verlaagd, zodat de huid en de spierlaag worden opgetrokken in de cups. Hierdoor ontstaat er een zeer sterke doorbloeding. De cups worden vervolgens over het lichaam bewogen wat een zeer diepgaande krachtige werking geeft.

Toxines (gifstoffen), in de spieren en gewrichten, worden niet altijd even gemakkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen.

Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

  • Bevordert de stofwisseling

  • Zorgt voor een sterke doorbloeding van het behandelde gebied

  • Bevrijdt de huid van afvalstoffen

  • Versterkt de lymfe-afvoer

  • Versterkt de lichaamseigen weerstand

 

Wanneer u antistolling-medicatie neemt, zwanger bent, hartklachten of kanker hebt dan dient u dit melden aan de therapeut.

 

De plek van behandeling tekent met een duidelijke verkleuring aan. Dit is een normaal verschijnsel. Dit komt door de intense doorbloeding van het weefsel. Deze verkleuring kan enkele dagen aanwezig blijven en is te vergelijken met een “blauwe” vlek.

Na afloop is het aangewezen veel water of groene thee te drinken.

Prijs

Cupping

30 minuten: 

€ 25

bottom of page