top of page

YOGA

Yoga maakt gezonder, gelukkiger, zorgt voor nieuwe energie, ontspanning, betere houdingen en een helder hoofd. Hiervoor hoef je helemaal niet lenig of atletisch te zijn. Het doet er niet toe of je je tenen kan aanraken, man of vrouw bent, oud of jong….Yoga is voor iedereen toegankelijk.

 

Wat staat er in elke les te gebeuren?

Door de combinatie van yoga(asana), ademhalingsoefeningen(pranayama) en mindfulness brengen we een rust-moment in het dagelijks leven.

 

Asanas zijn fysieke yogahoudingen bedoeld om het lichaam te reinigen van gifstoffen en dus gezonder te maken. Er zijn verschillende soorten asanas, zowel om meer energie door het lichaam te laten stromen als om lichaam en geest tot rust te brengen. Door de fysieke oefeningen wordt doorbloeding in het brein gestimuleerd, hierdoor kunnen we ons beter concentreren. Asana betekent letterlijk "zithouding".

 

Pranayama is het onder controle brengen van onze adem, met grote invloed op het functioneren van onze geest en onze emoties.

 

Mindfulness betekent oplettend zijn, met aandacht leven. Door je aandacht bewust te sturen leer je afstand te nemen van gedachtenpatronen die niet behulpzaam zijn. Hierdoor is het gemakkelijker doelgericht te werken, minder snel afgeleid te worden en je focus te behouden waardoor je mentale rust zal ervaren.

Groepslessen Yoga

Yoga stelt jezelf instaat om een relatie te krijgen met jezelf, je leert je focussen op je doelen en je verbetert je leven door beweging en ademhaling. Yoga maakt je bewust van je eigen lichaam, je ademhaling en je geest.

Door te werken op deze 3 elementen samen, brengt yoga je lichaam en geest in balans. Hierdoor zorgt yoga voor fysieke en mentale innerlijke rust. Vooral dat laatste is een zeer belangrijk aspect. Eén uurtje yoga maakt meer ruimte vrij, laat je toe spanningen los te laten, helpt je te relativeren en accepteren. Het is zoveel meer dan een beetje bewegen op de mat...

Uurrooster en locaties

Groepslessen 

Buitenyoga in de zomermaanden

Alle materiaal aanwezig

Prijzen

12 euro/beurt met 10 beurtkaart

15 euro/beurt

Groepslessen:

woensdag :

Sporthal de Willecom EDEGEM 

20-21u

Privéles en kleine groepen

Door één-op-één te werken met een coach bekom je een diepere relatie met jezelf, je gaat je focussen op je doelen en je versterkt je lichaam door ademhaling en bewegingen die voor jouw lichaam nodig zijn.

Je werkt ook harder omdat de coach je constant kan corrigeren en je lichaam kan herschikken.

Het biedt je een reeks houdingen op maat gemaakt naar jouw behoeften. De coach komt naar de door u gekozen locatie.

prijs priveles 85 euro/uur  max. 3 personen.

Pre-en postnatale yogatherapie

Zwanger zijn, specialer kan het niet. Je bent op-en-top vrouw en het is prachtig om een kindje in je buik te voelen groeien. Maar, er is meer dan rozengeur en maneschijn. Lichamelijk, geestelijk en emotioneel verandert er zoveel dat het je soms best overvalt.

Zwangerschapsyoga helpt je om blij in verwachting te zijn!

Voor zwangerschapsyoga heb je geen ervaring nodig. De enige voorwaarde om deel te nemen is dat er iets moois in je buik groeit. Heb je niet eerder aan sport of yoga gedaan, kom dan vanaf de 14de week

Waarom zwangerschapsyoga? 
Zwangerschapsyoga volg je om gezond zwanger te zijn. Het bereidt het lichaam en de geest voor op de bevalling, het brengt je in contact met je lichaam en jezelf en het neemt eventuele stress en/of spanning weg. Daarbij houdt zwangerschapsyoga het lichaam gezond, sterk en lenig en tot slot sta je er ook nog eens zonnig van in het leven.
De oefeningen tijdens de zwangerschapsyoga zijn vriendelijk en zacht. Ze maken je sterk en lenig, corrigeren je houding en geven je een goed gevoel. Alle yogahoudingen zijn erop gericht het lichaam actief te houden, ze minimaliseren de eventuele ongemakken en je traint spieren die je (straks) met je dikke buik en tijdens de bevalling hard nodig hebt. Zwangerschapsyoga helpt je ook te ontspannen en gezond te ademen en ook dat komt straks bij de bevalling goed van pas.

Bedrijfsyoga en wellnessprogramma’s op het werk

> Verminder de stress op je werk met 1 uur yoga per week!

Na een aantal uren achter je computer te zitten, neemt bij veel werknemers de concentratie en de creativiteit af. Bovendien is er een grote behoefte aan beweging. Een wekelijkse yogales met je team helpt je om opgebouwde spanning los te laten en je concentratie te verhogen.

Het zorgt voor sociale binding, verbetert de productiviteit en creëert meer werkplezier.

Tijdens onze groepslessen op kantoor komen handige tools en technieken aan bod die je achteraf ook makkelijk achter je bureau zelf kan uitvoeren.

Zo bekom je ook voor de rest van de week een gezondere werkplek!

bottom of page